Dan Micuda

Obișnuit fiind să scriu review-uri despre vinuri, iată-mă pus acum în situația de a scrie câteva cuvinte despre unul dintre cei care lucrează în lumea vinului. Și nu de ieri, de azi. Eu practic l-am găsit în “piață” ca unul dinte cei mai longevivi profesioniști dedicați acestui domeniu.

Dacă ar fi să fac o analogie, Dan Săvulescu este ca un Bordeaux bun ajuns la apogeu. La ora actuală, nu mulți se pot mândri cu CV-ul său impresionant, construit în mulții ani petrecuți în piața reală.

Acum, când producerea unui vin corect este o chestiune cvasirezolvată de majoritatea cramelor și când vorbim săptămânal despre apariția unor noi jucători pe piața vinului, calitatea și experiența resursei umane sunt cele care vor face cu adevărat diferența între câștigători și perdanți.

“Nu știu altii cum sunt”, dar eu unul, daca m-aș pune în dificila ipostază a unui producător de vin, cu siguranță mi-aș dori să am alături experiența și know-how-ul unuia dintre puținii specialiști autohtoni în domeniul comercializării vinului, Dan Săvulescu.